13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Στην Τιφλίδα της Γεωργίας βρίσκεται η αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία λαμβάνει μέρος στο 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιουλίου μέχρι 1 την Αυγούστου.

Στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 3800 αθλητές σε εννέα αθλήματα (Αντισφαίριση, Γυμναστική, Κολύμβηση, Καλαθόσφαιρα, Πετόσφαιρα, Ποδηλασία, Στίβος, Τζούντο και Χάντμπολ) από 50 Ολυμπιακές Επιτροπές μέλη της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η κολύμβηση εκπροσωπείται με ένα αθλητή, τον Κωνσταντίνο Χατζηττοουλή τον οποίο συνοδεύει ο προπονητής του Φοίβος Δουκανάρης. Ο κολυμβητής μας θα λάβει μέρος στα 100μ., 200μ. και 400μ. ελεύθερο, με στόχο τις προσωπικές επιδόσεις και την καλή παρουσία. Διαχρονικά η παρουσία μας στους αγώνες αρχίζει από το 1991 όταν στις Βρυξέλλες λάβαμε μέρος με εξαμελή αποστολή.  Η καλύτερη μας παρουσία ήταν το 1995 στο Bath με την 6η θέση που εξασφάλισε στα 400μ. μικτή ο Γιώργος Όξινος και το 1999 στο Esbjerg της Δανίας με τον Αλέξανδρο Αρέστη να εξασφαλίζει και πάλιν τη 6η θέση στα 200μ. ελεύθερο.

Ο Κωνσταντίνος αρχίζει σήμερα την προσπάθεια του στα 200μ. ελεύθερο (λαμβάνει μέρος στην 4η προκριματική σειρά από τις επτά που θα διεξαχθούν), ενώ αύριο αγωνίζεται στα 400μ. ελεύθερο και την Πέμπτη στα 100μ. ελεύθερο.

HADJITTOOULIS-CONSTANTINOS