12ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 25μ. – Στην Ντόχα με τρεις αθλητές

Για όγδοη φορά η Κύπρος θα δηλώσει παρούσα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης σε πισίνα 25μ., το οποίο θα διεξαχθεί στη Ντόχα του Κατάρ, από τις 3-7 Δεκεμβρίου. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 1100 αθλητές από 171 χώρες. Η Κύπρος πήρε για πρώτη φορά μέρος στη διοργάνωση το 1997, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας με τους Σταύρο Μιχαηλίδη και Νικολέτα Μιχαηλίδου.

Φέτος τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν τρεις αθλητές. Ο Αλεξάντερ Μπαχτιάροφ στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα, ο Μάρκος Καλοψιδιώτης στα 50μ. και 100μ. πρόσθιο και η Άννα Σοκόλεβα στα 50μ. και 100μ. ύπτιο και στα 50μ. πεταλούδα. Προπονητής της ομάδας είναι ο Νικολάι Σμιρνόφ. Με την ευκαιρία του παγκοσμίου κυπέλλου, στην Ντόχα, στις 29 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί το παγκόσμιο συνέδριο της ΦΙΝΑ στο οποίo παίρνουν μέρος οι εκπρόσωποι όλων των Ομοσπονδιών. Την ΚΟΕΚ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Αλέξανδρος Χριστοφόρου και βασικό μέρος του συνεδρίου θα είναι η συζήτηση για τροποποίηση κανονισμών που αφορούν όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου.

Επίσης τις 3-7 Δεκεμβρίου η ΦΙΝΑ σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων, θα πραγματοποιήσει το πρώτο προπονητικό πρόγραμμα νέων, στο οποίο θα λάβουν μέρος 350 κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλες τις χώρες. Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση εμπειριών και γνώσεων από μεγάλες διοργανώσεις, η επαφή τους με αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς επίσης και η συμμετοχή τους σε προγράμματα που θα διδάξουν προπονητές υψηλού επιπέδου για τις νέες τεχνικές του αθλήματος. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες, αλλά και να λάβουν μέρος και σε διάφορες ξεναγήσεις και εκδηλώσεις. Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν οι Νικόλας Ιωαννίδης και Κάλλια Αντωνίου, με συνοδό προπονήτρια την κυρία Τόνι Ιβάνοβα.

Στις 2 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στη Ντόχα και το 1ο παγκόσμιο σεμινάριο των προπονητών κολύμβησης στο οποίο θα λάβουν μέρος πέραν των 200 προπονητών από 100 χώρες. Βασικό θέμα του σεμιναρίου είναι η επιστήμη και οι καινοτομίες στο άθλημα της κολύμβησης και θα το διδάξουν οκτώ διακεκριμένοι προπονητές ψηλού επιπέδου μεταξύ των οποίων οι Γκράχαμ Χιλ και Φρεντ Βερνιού. Την ΚΟΕΚ θα εκπροσωπήσει ο προπονητής Σταύρος Μιχαηλίδης.

doha2014_1