11ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ – Στις προκλήσεις λέμε ναι

Άλλο ένα ραντεβού και άλλη μια μεγάλη πρόκληση για την κολύμβηση μας χτυπά την πόρτα. Όχι τόσο από αγωνιστικής άποψης, αλλά σε ότι αφορά το οργανωτικό κομμάτι, με τη διοργάνωση του 11ου μαραθωνίου ανοικτής θάλασσας. Όλα είναι έτοιμα και η ΚΟΕΚ δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί ακόμα μια φορά στις απαιτήσεις μιας διεθνούς διοργάνωσης με ψηλό βαθμό δυσκολίας. Ήδη οι αποστολές από τις δεκαπέντε χώρες και οι αθλητές (140) βρίσκονται στο νησί μας. Μαζί μ’ αυτούς και υψηλοί προσκεκλημένοι από τη LEN και την COMEN οι οποίοι θα εποπτεύσουν, θα επιτηρήσουν και θα βγάλουν την ετυμηγορία τους ως προς το αποτέλεσμα.

Οι αγώνες αρχίζουν αύριο (Σάββατο) στη Λάρνακα, μπροστά από το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Οι δεκαπέντε χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: Ιταλία, Ισραήλ, Τσεχία, Γερμανία, Ολλανδία, Σκωτία, Μαρόκο, Ουγγαρία, Γαλλία, Τυνησία, Ρωσία, Αυστραλία, Αίγυπτος, Αγγλία και Κύπρος. Οι αγώνες είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένοι, καθώς στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και η διεξαγωγή του τελικού σκέλους του Ευρωπαϊκού κυπέλλου ανοικτής θάλασσας, όπως επίσης και το Μεσογειακό κύπελλο νέων ανοικτής θάλασσας.  Στη διεθνή διοργάνωση παίρνουν μέρος μεγάλα ονόματα του αθλήματος που κυνηγούν τη διάκριση στο ευρωπαϊκό κύπελλο. Ανάμεσα σ’ αυτούς που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση είναι οι Ιταλοί Αντρέα Μπιάνκι και Ντάριο Βεράνι και ο Ολλανδός Πέπιν Σμιτς. Από τους αγώνες δεν απουσιάζει το κυπριακό ενδιαφέρον, όχι τόσο σ’ ότι αφορά αυτό καθ΄ αυτό τη διεθνή διοργάνωση, αλλά τη διεξαγωγή του παγκυπρίου πρωταθλήματος, όπου οι κύπριοι αθλητές θα κυνηγήσουν τη διάκριση για τα εντός των τειχών δρώμενα.  Από τις κυπριακές συμμετοχές ξεχωρίζει η παρουσία της Ειρήνης Κύζας στα πέντε και δέκα χιλιόμετρα, καθώς και των Νικόλα Ιωαννίδη και Μαρτίνου Παπακυριακού στα πέντε χιλιόμετρα. Και οι τρεις αθλητές είχαν πάρει μέρος στους πρόσφατους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες παραλίας, που έγιναν στην Πεσκάρα.

Στο περιθώριο των αγώνων θα διεξαχθούν στην Λάρνακα και σημαντικές συνεδρίες τόσο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κολύμβησης όσο και της Μεσογειακής.  Για τον σκοπό αυτό  βρίσκονται στην Κύπρο ο γραμματέας της ευρωπαϊκής τεχνικής επιτροπής ανοικτής θάλασσας κ. Σαμ Γκρίθαμ και ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της COMEN κ. Γιώργος Κατσαρός, καθώς επίσης και αρκετά μέλη των επιτροπών τους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο (3/10): Αγώνας 10 χλμ. (8:00 άνδρες, 8:10 γυναίκες). Αγώνας 2.5χλμ. (11:00 ομαδικό comen, 11:10 διεθνές και παγκύπριο).

Κυριακή (4/10): 5χλμ. (8:00 time trial, ανδρών γυναικών, LEN cup) – (10:30 5χλμ. ανδρών διεθνές/ COMEN / παγκύπριο – 10:40 5χλμ. γυναικών διεθνές / COMEN / παγκύπριο).

marathonios_maria_2