10/10/2016 – 12ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ – Γαλλία και ΑΠΟΕΛ έκλεψαν την παράσταση

Για ένα άθλημα που έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, κυρίως ως προς την ασφάλεια των αθλητών και των ιδιαιτεροτήτων του αγωνίσματος, η ΚΟΕΚ έφερε σε πέρας άλλη μια διεθνή διοργάνωση με ψηλό δείκτη επιτυχίας. Ο 12ος μαραθώνιος ανοικτής θάλασσας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τη Γαλλία να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση της κατάταξης, αφήνοντας την Ιταλία στη δεύτερη και το Ισραήλ στην τρίτη θέση.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ευχάριστη έκπληξη από πλευράς κυπριακών συμμετοχών, ο οποίος μετά από εντυπωσιακή παρουσία σε όλα τα αγωνίσματα, εξασφάλισε τις πρώτες θέσεις τόσο στα 5χλμ, όσο και στα 2.5χλμ ανδρών και γυναικών, κερδίζονται τον τίτλο του πρωταθλητή με 119 βαθμούς. Πρόσωπο των αγώνων, ο Νικόλας Ιωαννίδης του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος μετά τη νίκη του Σαββάτου, στα 5χλμ, την Κυριακή πήρε μέρος και στα 2.5χλμ και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση ανάμεσα σε 38 αθλητές από Ισραήλ, Μαρόκο, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο. Την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη του παγκυπρίου πρωταθλήματος εξασφάλισε ο περσινός πρωταθλητής, ο Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας με 70 βαθμούς, ενώ την τρίτη θέση στην κατάταξη πήρε ο όμιλος της Πάφου, στην πρώτη του παρουσία σε αγώνα μαραθωνίου, με 41 βαθμούς.

Αρωγοί στην προσπάθεια και την επιτυχή ολοκλήρωση της διοργάνωσης με  απόλυτη ασφάλεια, η βοήθεια που είχε η Ομοσπονδία κολύμβησης από την Λιμενική αστυνομία, την Πολιτική Άμυνα, τον Όμιλο Ναυαγοσωστικής Λάρνακας, την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και το 23ον Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λάρνακας.

Ο Δήμος Λάρνακας, ως διοργανωτής στάθηκε στο πλευρό της Ομοσπονδίας και την βοήθησε να υλοποιήσει τον στόχο της στο οργανωτικό μέρος και ειδικότερα ο Δημαρχεύων της πόλης του Ζήνωνα, Πέτρος Χριστοδούλου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού, Φλώρος Νικολάου και ο Λειτουργός του Δήμου Ανδρέας Λουκά.

Η ΚΟΕΚ εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες της στους χορηγούς των αγώνων, χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί.  Τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την ΟΠΑΠ Κύπρου, τον Connected Sky, την Petrolina Holdings, την TYR, το Πανεπιστήμιο UCLAN, την Τουριστική Ανάπτυξη Λάρνακας, την κλινική Κώστα Χριστοφόρου, την εταιρεία COSMARI και τον χορηγό επικοινωνίας το GOAL NEWS.

10102016