ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: «WORLD AQUATICS DAY» – Στους βατήρες οι μικροί πρωταγωνιστές της κολύμβησης
Εν μέσω των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων, τη δική τους ξεχωριστή θέση έχουν και οι μικροί κολυμβητές και κολυμβήτριες των προαγωνιστικών κατηγοριών ηλικίας 9-12 ετών. Η ώρα για τους αυριανούς πρωταγωνιστές της κυπριακής κολύμβησης έφτασε, με τη διεξαγωγή της διοργάνωσης «World Aquatics Day», η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, 8 και 9 Ιουλίου 2026, στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λάρνακας.
Η διοργάνωση αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες να αγωνιστούν, να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και να απολαύσουν τη χαρά της συμμετοχής. Παράλληλα, αναδεικνύει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τα σωματεία και τους προπονητές για την ανάπτυξη και την καλλιέργεια της κολύμβησης στις μικρές ηλικίες.
Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος 384 παιδιά, εκπροσωπώντας δέκα Ναυτικούς Ομίλους. Η μεγάλη συμμετοχή επιβεβαιώνει το αυξημένο ενδιαφέρον των μικρών αθλητών για το άθλημα και τη δυναμική παρουσία των προαγωνιστικών κατηγοριών στην κυπριακή κολύμβηση.
Τη μεγαλύτερη ομάδα συμμετοχής θα έχει ο Ν.Ο. Αμμοχώστου με 75 κολυμβητές και κολυμβήτριες. Ακολουθούν ο Ν.Ο. Λάρνακας με 64, ο Ν.Ο. Λεμεσού με 54, ο Ν.Ο. Λευκωσίας με 49, ο Ν.Ο. Κερύνειας με 42, ο Ν.Ο. Πάφου με 37, ο Ν.Ο. Κωνσταντίας με 26, ο ΑΠΟΕΛ με 16, ο Ν.Ο. Αγλαντζιάς με 11 και ο Ν.Ο. Λακατάμειας με 10 αθλητές και αθλήτριες.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των μεγάλων χορηγών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, Allwyn και arena Ελλάδος, οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της κυπριακής κολύμβησης και στη στήριξη των αθλητών όλων των ηλικιακών κατηγοριών.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τετάρτη
50μ. πρόσθιο, 50μ. πεταλούδα, 100μ. ελεύθερο, 100μ. ύπτιο, 4Χ50μ. ελεύθερο, 4Χ100μ. ελεύθερο.
Πέμπτη
50μ. ελεύθερο, 50μ. ύπτιο, 100μ. πεταλούδα, 100μ. πρόσθιο, 4Χ50μ. μικτή, 4Χ100μ. μικτή.
Ώρα έναρξης αγώνων: 6.30 μ.μ.


