ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΠΟΛΟ – Το μέλλον φώναξε «παρών»

Η υδατοσφαίριση στην Κύπρο, με την κάθοδο του Γιάννη Φράγκου στη χώρα μας, ως Τεχνικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας της κολύμβησης, αλλά και ως Ομοσπονδιακού τεχνικού τέθηκε σε άλλη βάση. Σκόπος και στόχος η σωστή ανάπτυξη και πρόοδος του αθλήματος από τη βάση, μέχρι και την εθνική ομάδα των ανδρών. Στο πλαίσιο αυτό και η γιορτή, το τουρνουά μίνι πόλο, για παιδιά των 10, 11 και 12 χρόνων, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λάρνακας.

Όπως είπε και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το θέμα, Γιάννης Φράγκος, «Βασικό μέλημα μας είναι η καλύτερη οργάνωση των πρωταθλημάτων και η ανάπτυξη της υδατοσφαίρισης στις μικρές κατηγορίες», ένα θέμα που είχε συζητήσει επισταμένα, τόσο με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αλέξανδρο Χριστοφόρου, αλλά και τον έφορο υδατοσφαίρισης, Φίλιππο Γεωργάκη. Συνεχίζοντας ο ελλαδίτης τεχνικός είπε: «Αυτοί οι αγώνες δίνουν μεγάλη χαρά με τη συμμετοχή τους και με τον τρόπο αυτό εισάγονται καλύτερα στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, με απώτερο στόχο να γίνουν καλύτεροι αθλητές σε μεταγενέστερο στάδιο. Όπως μας είπε ο Γιάννης Φράγκος, «μέχρι το τέλος της χρονιάς θα γίνουν αρκετοί αγώνες, είτε με τη μορφή γιορτής, είτε ως σωματεία».

Τα σωματεία έδειξαν προθυμία και ενδιαφέρον για την διοράνωση, στέλνοντας περάν των 50 παιδιών, στα οποία  απονεμήθηκαν αναμμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και δώρα.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέδραμαν ο έφορος υδατοσφαίρισης Φίλιππος Γεωργάκης και οι προπονητές Γιάννης Ιωάννου και Σωτήρης Μπιστούρας.