ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΝΝΕΤΟΣ «If you built it, they will come»!

Το πρωτάθληµα υδατοσφαίρισης κλείνει φέτος µια εικοσαετία ζωής. Από το 2000 και το πρώτο παγκύπριο πρωτάθληµα στο 20ο και την καθιέρωση του αθλήµατος, κόντρα στα κάθε λογής προβλήµατα. Πέντε χρόνια πιο µπροστά, έπεσε η ιδέα από τον νυν αρχηγό των αθληµάτων υγρού στίβου, του ΑΠΟΕΛ, Γιώργο Ζαννέτο η σύσταση τµήµατος water polo! Στο µυαλό του παράγοντα των γαλαζοκίτρινων ένα ήταν το «moto»: ΑΠΟΕΛ όπως παντού! Δηλαδή, οµάδα που θα πρωταγωνιστούσε και στα σπορ του υγρού στίβου και δη στην υδατοσφαίριση. Όπερ και εγένετο…

Τέσσερα χρόνια µετά τη σύσταση της οµάδας υδατοσφαίρισης, ο ΑΠΟΕΛ αναδείχθηκε σε νταµπλούχο για την σεζόν 2018-2019! Οι γαλαζοκίτρινοι τα σάρωσαν όλα στο διάβα τους και έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση του νταµπλ. Στο πρωτάθληµα ο ΑΠΟΕΛ κατέκτησε τον τίτλο αήττητος, ενώ στο κύπελλο, στον τελικό επικράτησε του Ναυτικού Οµίλου Μέσα Γειτονιάς µε 16-8, εν µέσω πανηγυρισµών. Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση πέντε χρόνια µετά τη σύσταση του τµήµατος. Μιλώντας µε τον αρχηγό του τµήµατος κολύµβησης και υδατοσφαίρισης, Γιώργο Ζαννέτο, µας µίλησε τόσο για τους στόχους, όσο και για τις προτεραιότητες που είχαν θέσει από την πρώτη µέρα σύστασης της οµάδας water polo.

«Πριν πω οτιδήποτε άλλο, θέλω να τονίσω πως ένας από τους λόγους που δηµιουργήσαµε τµήµα υδατοσφαίρισης είναι επειδή θεωρώ ότι, το πόλο ως οµαδικό άθληµα είναι το µόνο που µπορεί να έχει την πιο µεγάλη ανέλιξη και ανάπτυξη, από τα οµαδικά αθλήµατα, τα επόµενα χρόνια. Τώρα, ο στόχος που από την αρχή θέσαµε ήταν η παράλληλη και ισότιµη ανάπτυξη τόσο της κολύµβησης, όσο και της υδατοσφαίρισης. Εκεί που δώσαµε ιδιαίτερη σηµασία ήταν στην ανάπτυξη. Δηµιουργήσαµε τµήµατα σε όλες τις κατηγορίες». Συνεχίζοντας µας είπε: «Ναι, δουλέψαµε µε πρόγραµµα πενταετίας και θέσαµε ως στόχο στα πέντε χρόνια να κατακτήσουµε το πρωτάθληµα και είναι κάτι για το οποίο νιώθουµε µεγάλη περηφάνια. Κι αυτό γιατί ο τίτλος, το νταµπλ ήρθε µετά από πολλές σφαλιάρες. Να πω όµως και κάτι ακόµα. Κανένας από τους αθλητές δεν παίρνει ούτε ένα σεντ επειδή φορά το σκουφάκι του ΑΠΟΕΛ και αυτό είναι προς τιµήν τους και µπράβο τους. Προσωπικά, σ’ εκείνο που πιστεύω είναι το αµερικανικό µότο, «if you built it, they will come»!

Ο Γιώργος Ζαννέτος είπε και µια µεγάλη κουβέντα: «Ως ΑΠΟΕΛ, πες το αν θέλεις και υπεροπτικό, θα µπορούσαµε να λέγαµε, “σε ένα χρόνο θα πάρουµε πρωτάθληµα” να φέρναµε δυο παικταράδες, να στήναµε οµάδα για πρωταθλητισµό και να ‘σαι βέβαιος πως µπορούσαµε να το κάνουµε. Αντ’ αυτού επιλέξαµε τον ορθόδοξο τρόπο και δρόµο. Τον δύσκολο» Στην ερώτηση για την επόµενη µέρα είπε: Ως Σωµατείο ο στόχος µας είναι ευρύτερος. Θέλουµε να δούµε το άθληµα να βελτιώνεται και να αναπτύσσεται. Δεν το βλέπουµε µόνο ανταγωνιστικά, µε το να κερδίζουµε µε 30άρες και 40άρες, αλλά θέλουµε το άθληµα να πάει µπροστά, γιατί άλλο τόσο αλήθεια είναι πως δυστυχώς δεν υπάρχει η ανάπτυξη και η πρόοδος που έπρεπε να υπάρχει σε όλους τους Οµίλους».

Ο αυτός καθ’ αυτός στόχος ως σωµατείο, όπως µας είπε, «δυστυχώς είναι αδιαπραγµάτευτος. Θέλουµε να κατακτήσουµε τον τίτλο του πρωταθλητή σε όλες τις κατηγορίες και πιστεύω ότι είµαστε κοντά στο να το καταφέρουµε. Δουλεύουµε πολύ στο συγκεκριµένο πλάνο και προσπάθεια µας είναι να είµαστε πρώτοι σε όλες τις κατηγορίες». Οι στόχοι των γαλαζοκίτρινων ωστόσο δεν εξαντλούνται στις κατακτήσεις στην υδατοσφαίριση. Η προσπάθεια είναι να «µεγαλώσει» και να «γιγαντωθεί» και το τµήµα κολύµβησης. Όπως µας είπε, µάλιστα ο Γιώργος Ζαννέτος, υπάρχει πλάνο, υπάρχει και χρονικός ορίζοντας για να πρωταγωνιστήσει και το τµήµα κολύµβησης.