Νικητής να είναι η ζωή

Ο πρόεδρος της Οµοσπονδίας Κολύµβησης, Αλέξανδρος Χριστοφόρου στέλνει το δικό του µήνυµα ενόψει της επανεκκίνησης στην υδατοσφαίρισηνα 

Περάσαµε τρεις και πλέον από τους πιο δύσκολους µήνες της ζωής µας. Ολόκληρος ο πλανήτης ασφυκτιούσε κάτω από την απειλή της πανδηµίας του κορωνοϊού. Πολλοί συνάνθρωποι µας σε όλον τον κόσµο έχασαν τη ζωή τους και εκατοµµύρια άλλοι έδωσαν αγώνα για τη ζωή τους. Εµείς εδώ στην Κύπρο τα καταφέραµε χάρις στο ψηλό αίσθηµα ευθύνης που έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των συµπατριωτών µας, αλλά και χάρις στα έγκαιρα και σωστά µέτρα που πήρε η Κυβέρνηση.

Αργά, αργά, αλλά σταθερά η ζωή επανέρχεται στην κανονικότητα και όλοι προσπαθούµε να κάνουµε επανεκκίνηση και να ξαναµπούµε στην καθηµερινότητα. Το ίδιο ισχύει και για τον αθλητισµό και ειδικότερα στα αθλήµατα του υγρού στίβου και πιο συγκεκριµένα στην υδατοσφαίριση µε τη διεξαγωγή την Παρασκευή στις 10 Ιουλίου 2020, του τελικού κυπέλλου ανδρών, ανάµεσα στον Ναυτικό Όµιλο Λάρνακας και τον ΑΠΟΕΛ. Αυτό θα είναι και το πρώτο παιγνίδι απ’ όλα τα οµαδικά αθλήµατα που θα διεξαχθεί µετά την πανδηµία του κορωνοϊού και µέσα από το παιγνίδι αυτό θέλουµε να σταλεί το µήνυµα πως ο αθλητισµός είναι σηµαιοφόρος και σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουµε για να ξανακερδίσουµε τις ζωές µας και την καθηµερινότητα µας πίσω.

Οι πολίστες, τόσο του Ναυτικού Οµίλου Λάρνακας, όσο και αυτοί του ΑΠΟΕΛ, πέρα από τον αγωνιστικό ανταγωνισµό και την ευγενή άµιλλα καλούνται να στείλουν το δικό τους µήνυµα στην προσπάθεια που γίνεται ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής. Σε τέτοιες περιπτώσεις το αγωνιστικό κοµµάτι ίσως να περνά και σε δεύτερη µοίρα, παρόλο που γνωρίζουµε όλοι πολύ καλά πως και οι δύο οµάδες θέλουν πολύ τον τίτλο αυτό, αφού θα είναι και ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Εκείνο ωστόσο που προέχει είναι νικητής να είναι η ζωή. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα αισιοδοξούµε πως θα βαδίσουµε προς την επόµενη µέρα µε σίγουρα και σταθερά βήµατα. Γιατί εκείνο που πάνω απ’ όλα µετρά είναι η δηµόσια υγεία και οι ανθρώπινες ζωές. Κλείνοντας να ευχηθώ και στις δυο οµάδες καλή επιτυχία µε την ευχή πως τα καλύτερα ακολουθούν.