Κυπριακή δράση σε κολύμβηση, τένις και πυγμαχία στη 2η μέρα των Κοινοπολιτειακών Νέων – Τέσσερις Κύπριοι αθλητές θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους στις Μπαχάμες την Τετάρτη 19 Ιουλίου

Η αγωνιστική δράση στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων αρχίζει για την Κύπρο σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου με τις συμμετοχές σε τζούντο και μπιτς βόλεϊ. Μετά την τελετή έναρξης που θα διεξαχθεί απόψε, η Τετάρτη 19 του μήνα αποτελεί την πρώτη «γεμάτη» μέρα στο πρόγραμμα των Αγώνων, που φιλοξενούνται στη νησιώτικη χώρα των Μπαχαμών στην Καραϊβική.

Σε τρία μέτωπα θα υπάρχει κυπριακή δράση την Τετάρτη 19 Ιουλίου και συγκεκριμένα σε τένις, κολύμβηση και πυγμαχία.

Στην κολύμβηση, στις 10:30 το πρωί τοπική ώρα (17:30 ώρα Κύπρου) ο Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής ρίχνεται στον προκριματικό των 200 μ. ελεύθερο, με στόχο την πρόκριση στον τελικό που θα διεξαχθεί στη 01:07 ώρα Κύπρου της Τρίτης προς Τετάρτη. Λίγο αργότερα, στις 02:25 ώρα Κύπρου τα ξημερώματα Τετάρτης, ο Χατζηττοουλής θα αγωνιστεί στον τελικό των 1500 μ. ελεύθερο.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Στόχο το βάθρο»

Τους στόχους της κολύμβησης στις Μπαχάμες αναλύει ο προπονητής Φοίβος Δουκανάρης: «Οι πρωταρχικοί μας στόχοι είναι να πετύχουμε ατομικά ρεκόρ. Από πλευράς επιδόσεων των αθλητών μας, με βάση τις προηγούμενες διοργανώσεις, τα παιδιά έχουν στόχο το βάθρο. Ο Κωνσταντίνος (σ.σ. Χατζηττοουλής) είναι ιδιαίτερα καλός στις μεγάλες αποστάσεις στο ελεύθερο όπου μπορεί για το μετάλλιο. Ο Μάρκος (σ.σ. Ιακωβίδης) είναι ιδιαίτερα καλός στο πρόσθιο»

Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής

Αγωνίσματα: 100 μ. ελεύθερο, 200 μ. ελεύθερο, 400 μ. ελεύθερο, 1500 μ. ελεύθερο

Ημ. Γέννησης: 25/05/1999

Ναυτικός Όμιλος: Λάρνακας

 

Μάρκος Ιακωβίδης

Αγωνίσματα: 50 μ. πρόσθιο, 50 μ. ελεύθερο

Ημ. Γέννησης: 28/09/2000

Ναυτικός Όμιλος: Λευκωσίας