«Η υδατοσφαίριση δείχνει τον δρόµο»…

Ανάλυση: Γιάννης Φράγκος

Ο τεχνικός σύµβουλος της Οµοσπονδίας και προπονητής των εθνικών µας οµάδων στέλνει το δικό του µήνυµα και εκτιµήσεις για τον τελικό κυπέλλου

Ο Γιάννης Φράγκος, άνθρωπος µε τεράστιες εµπειρίες και γνώσεις γύρω από την υδατοσφαίριση, µέσα από την παρουσία του σε ελλαδικούς συλλόγους και τις εθνικές οµάδες της Ελλάδας, έβαλε κι αυτός το δικό του λιθαράκι για την ανέλιξη του αθλήµατος στον τόπο µας, µέσα από την παρουσία του στην Οµοσπονδία ως τεχνικός σύµβουλος και προπονητής των εθνικών οµάδων. Ο ελλαδίτης τεχνικός, αρχικά έστειλε το δικό του µήνυµα για το restart στην υδατοσφαίριση, λέγοντας: «Η υδατοσφαίριση είναι το µοναδικό οµαδικό άθληµα στην Κύπρο που θα συνεχίσει µε απόφαση του διοικητικού συµβουλίου της Οµοσπονδίας, για να ολοκληρωθούν τόσο οι αγώνες πρωταθλήµατος, όσο και αυτοί του κυπέλλου, µε τον τελικό κυπέλλου ανδρών να ανοίγει την αυλαία την Παρασκευή στις 10 του µήνα».

Ακολούθως ο Γιάννης Φράγκος αναφέρθηκε στον αγώνα ανάµεσα στον Ναυτικό Όµιλο Λάρνακας και τον ΑΠΟΕΛ, δίνοντας τις δικές του εκτιµήσεις: «Αφήνοντας πίσω την τρίµηνη αγωνιστική απραξία, οι οµάδες  του Ναυτικού Οµίλου Λάρνακας και του ΑΠΟΕΛ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, στέλνοντας το µήνυµα ότι µπορούµε να συνεχίσουµε τη ζωή µας και να κάνουµε τα αγαπηµένα µας σπορ, µέσα βέβαια από την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας σχετικά µε τον covid 19. Ο Ναυτικός Όµιλος Λάρνακας έχοντας πολλούς νεαρούς αθλητές στη σύνθεση του, θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον περσινό  νταµπλούχο ΑΠΟΕΛ, κόντρα στα προγνωστικά που τον θέλουν ως το αουτσάιντερ του τελικού».

Μέσα από τη σύντοµη συνοµιλία που είχαµε µε τον τεχνικό των εθνικών οµάδων της χώρας µας, δεν µπορούσαµε να µην του ζητήσουµε και την εκτίµηση του ως προς την πορεία των πραγµάτων γύρω από την υδατοσφαίριση. Αρχικά σχολίασε την εικόνα που περιµένει να βγάλουν οι αθλητές στον τελικό κυπέλλου, «Πιστεύω ότι οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και θα χαρούν τη συµµετοχή τους στον µεγάλο τελικό» και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι στη συνέχεια θα πάνε καλύτερα τα πράγµατα και µετά το καλοκαίρι να τελειώσουµε τους τελικούς όλων των κατηγοριών κυπέλλου και  τους εναποµείναντες αγώνες του πρωταθλήµατος. Είµαι πολύ αισιόδοξος και θεωρώ ότι η υδατοσφαίριση στην Κύπρο θα ανέβει ακόµα περισσότερο, θέλοντας βέβαια να επισηµάνω ότι µόνο µε συνεχή δουλειά στα σωµατεία και την βελτίωση της εικόνας των εθνικών οµάδων θα µπορέσουµε κάποια στιγµή να είµαστε πιο ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα».

 

Γεννηµένος για

την υδατοσφαίριση

Η σχέση του Γιάννη Φράγκου, µε την υδατοσφαίριση χρονολογείται από το 1977, όταν ήταν ακόµα αθλητής του Ναυτικού Οµίλου Χίου. Ακολούθησαν 23 χρόνια ως προπονητής του Ναυτικού Οµίλου Χίου (ένας όµιλος µε τεράστιες υποδοµές), πέντε χρόνια προπονητής της εθνικής οµάδας ανδρών και εφήβων, µε κορυφαία στιγµή την κατάκτηση του χάλκινου µεταλλίου µε την εθνική οµάδα εφήβων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθληµα του Μπακού. Διετέλεσε ακόµη τεχνικός σύµβουλος στη Βουλιαγµένη, µε την οποία είχε αρκετές επιτυχίες, µε τα τµήµατα υποδοµής. Καθηγητής φυσικής αγωγής, µε ειδικότητα στην υδατοσφαίριση κουβαλώντας µια τεράστια εµπειρία 30 χρόνων, δεν είπε όχι στην πρόταση – πρόσκληση (πρόκληση) που του έγινε από την Οµοσπονδία Κολύµβησης να αναλάβει ως τεχνικός σύµβουλος της Οµοσπονδίας και προπονητής της εθνικής οµάδας.