Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων – Αρχίζει σήμερα στο Γκυόρ

Δεκαπέντε ταλαντούχα παιδιά ηλικίας 14 με 16 ετών θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο 14ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, που θα διεξαχθεί από σήμερα 24 έως και τις 29 Ιουλίου στο Γκιόρ της Ουγγαρίας.
Η χώρα μας θα συμμετάσχει σε εφτά αθλήματα (από τα δέκα συνολικά των αγώνων), που είναι ο στίβος, η κολύμβηση, η ενόργανη, η ποδηλασία, το τένις, το τζούντο και το καγιάκ. Με 50 διαφορετικές Ολυμπιακές επιτροπές να εκπροσωπούνται στους αγώνες, σε ένα σύνολο περίπου 2500 αθλητών, το επίπεδο αναμένεται αρκετά ψηλό. Για τη χώρα μας υπάρχουν οι ελπίδες για μετάλλιο σε κάποια αθλήματα, με πρώτιστο στόχο βεβαίως τις πολλές εμπειρίες που θα έχουν την ευκαιρία να μαζέψουν οι νεαροί αθλητές.
Τα κυπριακά χρώματα θα εκπροσωπηθούν από έξι αθλητές στο στίβο, από δύο αθλητές σε κολύμβηση, τζούντο και ποδηλασία, και από έναν αθλητή σε γυμναστική, τένις και καγιάκ.

«Βελτίωση επιδόσεων και γιατί όχι ρεκόρ» 

«Στόχος και για τους δυο είναι η βελτίωση των ατομικών τους επιδόσεων. Και γιατί όχι να καταρρίψουν κάποιο Παγκύπριο ρεκόρ της κατηγορίας τους. Το επίπεδο είναι αρκετά ψηλό και είναι οι τρίτοι αγώνες που τα παιδιά συμμετέχουν μέσα σε διάστημα ενός μηνός. Οι αγώνες αυτοί είναι το επιστέγασμα της πολύς καλής χρονιάς που έκαναν και οι δυο», λέει ο Γιώργος Μυλωνάς, προπονητής της κολύμβησης.

Σοφοκλής Μουγής

Αγωνίσματα: 100 μ. ύπτιο, 200 μ. ύπτιο, 50μ. ελεύθερο, 100μ. ελεύθερο

Ημ. Γέννησης: 5/08/2002

Ναυτικός Όμιλος: Λεμεσού

 

Αμαλία Τσιτσεκλή

Αγωνίσματα: 200μ. ελεύθερο, 400μ. ελεύθερο, 800μ. ελεύθερο

Ημ. Γέννησης: 22/01/2003

Ναυτικός Όμιλος: Λευκωσίας