H KOE βράβευσε τους κορυφαίους Έφηβους και Νεάνιδες 2016

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, πραγματοποίησε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο την «Τελετή Βράβευσης των Καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων 2016». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν επίσης το Βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» στον καλύτερο άνδρα αθλητή και την καλύτερη γυναίκα αθλήτρια της χρονιάς, καθώς και το βραβείο της ΔΟΕ «Γυναίκες και Αθλητισμός».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις επιτυχίες της χρονιάς που ολοκληρώθηκε τόσο με την παρουσία της Κυπριακής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, όσο και στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, και παρουσίασε το αθλητικό καλεντάρι του 2017. Τους έστειλε παράλληλα το μήνυμα, ότι υπάρχει η προσδοκία αλλά και οι προοπτικές ώστε πολλοί Έφηβοι και Νεάνιδες, να στελεχώσουν φέτος τις αποστολές της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και να είναι οι πρωταγωνιστές στους αγώνες αυτούς. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Δημήτρης Λεοντής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Επίτιμου Προέδρου της ΚΟΕ κ. Κίκη Λαζαρίδη, του Συμβούλου της Πρεσβείας της Ελλάδας κ. Παναγιώτη Αντωνάτου, του Δημάρχου Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, Μελών του Δ.Σ. του ΚΟΑ και πρώην Προέδρων του Οργανισμού, Προέδρων και εκπροσώπων όλων των Ομοσπονδιών, προπονητών, εκπροσώπων της ΟΠΑΠ Κύπρου, του Πρώτου Μεγάλου Χορηγού της ΚΟΕ, μελών των οικογενειών των αθλητών, και πλήθους φίλων του αθλητισμού.


Βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός 2016» στην Ελένη Ρωσσίδου

Η τελετή άρχισε με την απόνομή του του Βραβείου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός 2016» στην Γενική Γραμματέα των Ειδικών Ολυμπιακών κα Ελένη Ρωσσίδου. Πρόκειται για ετήσιο θεσμό της ΔΟΕ στον οποίο συμμετέχουν οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, που προτείνουν η κάθε μια ξεχωριστά, την γυναίκα που θα βραβευθεί. Στα κριτήρια για την επιλογή είναι η συμβολή στην συμμετοχή και στην καθοδήγηση γυναικών και κοριτσιών στις αθλητικές δραστηριότητες, η συμβολή στην υποστήριξη για συμμετοχή στη διοίκηση και την παρουσία γυναικών ψηλά στην ηγετική πυραμίδα του Αθλητισμού, καθώς και η συμβολή στην προβολή των γυναικών που ασχολούνται με τον αθλητισμό μέσω των Μ.Μ.Ε.

Η προσφορά της, Ελένης Ρωσσίδου στον τομέα της Εκπαίδευσης και του αθλητισμού για 30 και πλέον χρόνια ξεπερνά τα σύνορα της μικρής μας πατρίδας και αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια επίπεδα. Είναι Μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής Ειδικών Ολυμπιακών στο οποίο εκλέγηκε το 2015. Είχε ενεργό συμμετοχή σε σειρά σημαντικών διεθνών διοργανώσεων Ειδικών Ολυμπιακών. Το 2015 εμπνεύστηκε και ηγήθηκε της εκστρατείας «υιοθεσίας ενός αθλητή» συγκεντρώνοντας το ποσό των 110 χιλιάδων ευρώ για την Κυπριακή αποστολή που συμμετείχε στους Παγκόσμιους Αγώνες Ειδικών Ολυμπιακών που έγιναν στο Λος Άντζελες. Στην αθλητική της σταδιοδρομία υπήρξε αθλήτρια Καλαθόσφαιρας (Αχιλλέας Καϊμακλίου Πανεπιστήμιο Ιντιάνα), Πετόσφαιρας (Ολυμπιάδα Νεαπόλεως), Ενόργανης Γυμναστικής, και προπονήτρια Πετόσφαιρας (Ολυμπιάδα Ν.) και Ενόργανης Γυμναστικής.


Βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» στους Παύλο Κοντίδη και Κυριακή Κουττούκη

Το βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» που απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, απονεμήθηκε στους Παύλο Κοντίδη και Κυριακή Κουττούκη αντίστοιχα. Ο Παύλος Κοντίδης  ήταν 7ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο στα Laser/Ιστιοπλοΐα και κατέκτησε επίσης το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των Παγκοσμίων Κυπέλλων στην Μελβούρνη Ολοκλήρωσε την χρονιά στην 6η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης. Η αθλήτρια του Τάε Κβο Ντο Κυριακή Κουττούκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που έγινε στη Βόνη, ήταν πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη στα 46Kg και 12η στην Ολυμπιακή κατηγορία των 49Kg.


Καλύτεροι Έφηβοι-Νεάνιδες : Πρόσωπο της βραδιάς ο Γιώργος Κονιαράκης

Η επιλογή των καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων έγινε μέσα από τις προτάσεις που έκαναν οι οικείες αθλητικές ομοσπονδίες. Συνολικά προτάθηκαν από 33 Ομοσπονδίες, 34 έφηβοι και 28 νεάνιδες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων.

Καλύτερος Έφηβος αναδείχτηκε ο αθλητής του Στίβου Γιώργος Κονιαράκης.  Ο 18 ετών Δισκοβόλος, κατέκτησε την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων U18, την πρώτη θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα και την πρώτη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα  Βαλκανικό U18. Με επίδοση 63.96μ. ήταν 2ος  στον Κόσμο, 1ος  στην Ευρώπη (στην κατηγορία του). Ο Κονιαράκης βραβεύτηκε επίσης με το έπαθλο «Αντώνης Παπαδόπουλος» που απονέμεται στον καλύτερο αθλητή στίβου και το έπαθλο «Πεύκιος Γεωργιάδης» που απονέμεται στον καλύτερο αθλητή με παράλληλη εξαιρετική επίδοση στο σχολείο. Ο Κονιαράκης είναι άριστος Μαθητής Γ΄ Λυκείου με βαθμό 20/20. Τα έπαθλα απένειμαν η σύζυγος του αειμνήστου Αντώνη Παπαδόπουλου, κα Λόλα Παπαδοπούλου, και ο Στέφανος Γεωργιάδης, υιός του αειμνήστου Πεύκιου Γεωργιάδη.

Καλύτερη Νεάνιδα αναδείχτηκε η Γαβριέλλα Φελλά. Η αθλήτρια της Σφαιροβολίας, κατέκτησε την 10η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων. Με επίδοση 16.96μ. βρέθηκε στην 8η της κατάταξης Νεανίδων στον Κόσμο, και στην 4η στην Ευρώπη. Η Φελλά τιμήθηκε επίσης με το με το έπαθλο «Μαριάννα Ζαχαριάδη» που απονέμεται στην καλύτερη αθλήτρια του Στίβου, εις μνήμη της αθλήτριας του επι κοντώ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Το παρόν  στην εκδήλωση έδωσε και ο κ. Λουκάς Ζαχαριάδης, πατέρας της Μαριάννας.

Τιμητικές βραβεύσεις δόθηκαν επίσης στους Νικόλα Βασιλείου (Σκοποβολή) / 2ο βραβείο, Άννα Μαρία Αντωνίου (Τάε Κβο Ντο) / 2ο βραβείο, Ηλία Γεωργίου (Ενόργανη Γυμναστική) / 3ο βραβείο και Σταυριάνα Χαραλάμπους (Κωπηλασία) / 3ο βραβείο.


Ομαδικά Αθλήματα

Καλύτερος αθλητής ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε ο ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Κάστανος που ανήκει στο δυναμικό της φημισμένης Γιουβέντους και αγωνίζεται ως δανεικός στην ομάδα της Πεσκάρα. Το περασμένο Σάββατο, έγινε ο πρώτος Κύπριος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο Καμπιονάτο. Έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών που αγωνίστηκε στην Εθνική Ομάδα Ανδρών Κύπρου με την οποία έχει ήδη έξι συμμετοχές.

Καλύτερη αθλήτρια ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε η αθλήτρια του Μπιτς Βόλεϊ Νατάσα Γιασουμή. Είναι μέλος των Εθνικών ομάδων Beach Volleyball Νεανίδων και Γυναικών και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Πετόσφαιρας με την Ανόρθωση. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volleyball U19 που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα. Με παρτενέρ την αδελφή της Κατερίνα Γιασουμή κατέλαβαν την 9η θέση ανάμεσα σε 64 αθλήτριες.

Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των βραβευθέντων ανά Αθλητική ομοσπονδία:

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΕ
ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2016

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

1 ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΗΒΟΣ
Καλύτερος Έφηβος 2ο Βραβείο
Καλύτερος Έφηβος 3ο Βραβείο
Γιώργος Κονιαράκης (Στίβος)
Νικόλας Βασιλείου (Σκοποβολή)
Ηλίας Γεωργίου (Γυμναστική)
2 ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΕΑΝΙΔΑ
Καλύτερη Νεάνιδα – 2ο Βραβείο
Καλύτερη Νεάνιδα – 3ο Βραβείο
Γαβριέλλα Φελλά (Στίβος)
Άννα Μαρία Αντωνίου (Τάε Κβο Ντο)
Σταυριάνα Χαραλάμπους (Κωπηλασία)
3 ΕΠΑΘΛΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»
ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΙΒΟΥ
Γιώργος Κονιαράκης
4 ΕΠΑΘΛΟ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ»       
ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΙΒΟΥ
Γαβριέλλα Φελλά
5 ΕΠΑΘΛΟ «ΠΕΥΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ»
ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΗΒΟ/ΝΕΑΝΙΔΑ            ΑΘΛΗΤΗ/ΜΑΘΗΤΗ – ΑΘΛΗΤΡΙΑ/ΜΑΘΗΤΡΙΑ
Γιώργος Κονιαράκης
 

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

1 ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΗΒΟΣ Γρηγόρης Κάστανος (Ποδόσφαιρο)
2 ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΕΑΝΙΔΑ Νατάσα Γιασουμή  (Beach Volley)

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΕ

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ»
ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2016

1 ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ Παύλος Κοντίδης (Ιστιοπλοΐα)
2 ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ Κυριακή Κουττούκη (Τάε Κβο Ντο)

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016

ΑΘΛΗΜΑ

ΕΦΗΒΟΣ

ΝΕΑΝΙΔΑ

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ Ευσταθίου Μενέλαος Ομήρου Ελίζα
ΓΚΟΛΦ Πιτυρής Νικόλας
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ &
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΚΗ
Γεωργίου Ηλίας Φιλασίδη Γκλόρια
Έλληνα Ελένη
ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ Ταμπουκάρης Κυριάκος Παφίτη Ιωάννα
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ Ευσταθίου Χριστόφορος Κονή Σοφία
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ Γερμανός Ορέστης Τότου Σταύρη
ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ Ανδρέας Γαλίδης
ΚΑΝΟ Ιωάννου Μάριος Κωνσταντινίδου Κυριακή
ΚΑΡΑΤΕ Νικολάου Στυλιανός Στυλιανού Άνθεα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Νικόλας Ιωαννίδης Κάλια Αντωνίου
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ Καραπατέας Γιώργος Χαραλάμπους Σταυριάνα
ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ Πίσσης Ορέστης Ζιντσίδου Αναστασία
ΞΙΦΑΣΚΙΑ Ιωάννου Γιώργος Αμάν Εύα
ΠΑΛΗ Επιφανείου Ιωάννης
ΠΕΝΤΑΘΛΟ / ΔΙΑΘΛΟ Ιωαννίδης Νικόλας Μικελλίδου Έλενα
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Αγρότης Αλέξανδρος Κολλητήρη Μικαέλλα
ΠΥΓΜΑΧΙΑ Χριστοφή Δημήτρης
ΣΑΜΠΟ Λουκάς Λουκά Σοφία Ασβεστά
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ Βασιλείου Νικόλας Παντελή Άρτεμις
ΣΚΟΥΟΣ Φύσας Χρήστος Ευτυχίου Αθηνά
ΣΤΙΒΟΣ Κονιαράκης Γιώργος Φελλά Γαβριέλλα
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ Αγριδιώτης Μορφάκης
ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Χριστοδούλου Φίλιπ Αντωνίου Άννα Μαρία
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Παντελίδης Θωμάς
ΤΖΟΥΝΤΟ Τρικωμίτης Χρίστος Κούρρη Βασιλική
ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤ. Βασιλείου Γιώργος
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ Κάκκουρας Γιώργος Φωτιάδου Καρολίνα

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΑΘΛΗΜΑ

ΕΦΗΒΟΣ

ΝΕΑΝΙΔΑ

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ Μύθιλλος Μιχάλης (ΑΠΟΕΛ)
Σταυρινίδης Παύλος (Κεραυνός)
Γεωργίου Στέφανη (ΕΝΑΔ)
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ Σιαπάνης Σωτήρης Γιασουμή Νατάσα–Γιασουμή Κατερίνα
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ Χαριδήμου Στέφανος Χατζηκωνστάντα Βασιλική
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κάστανος Γρηγόρης Αντωνίου Ηλιάνα
ΧΑΝΤΜΠΟΛ Καϊλή Μιχάλης Ιακώβου Στάλω
ΧΟΚΕΪ Κυθραιώτης Θεοφάνης Ιωάννου Ζωή