Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ (ΚΟΕΚ) προκηρύσσει το 2ον Τουρνουά Μίνι Παίδων υδατοσφαίρισης, το οποίο θα διεξαχθεί στις 18/9/2016.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

1.1        Οι αγώνες Τουρνουά Μίνι Παίδων θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς υδατοσφαίρισης της FINA και της LEN, τον Εσωτερικό Κανονισμό, την Γενική Προκήρυξη 2015-2016 της ΚΟΕΚ, και της παρούσας ειδικής προκήρυξης.

1.2        Οι αγώνες Μίνι Παίδων θα διεξάγονται σε δύο (2) περιόδους των δώδεκα (12) λεπτών συνεχόμενου χρόνου (Όχι χρόνος καθαρού παιχνιδιού) η καθεμία. Η χρονική διάρκεια των διακοπών μεταξύ των πιο πάνω δύο περιόδων θα είναι 5 λεπτά.

1.3        Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα  PRESSING  από την σέντρα και πίσω προς την περιοχή της αμυνόμενης ομάδας και καταργείται το απευθείας σουτ για γκολ μετά από φάουλ  (πρέπει να γίνει ανταλλαγή της μπάλας).

1.4       Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου  είναι (25Χ20μ) και θα χρησιμοποιούνται μπάλες μικρού μεγέθους Νο4.

1.5       Σε περίπτωση σύγκρουσης διαφορετικών κανονισμών, η παρούσα Ειδική προκήρυξη θα υπερισχύει.  Κάθε ασάφεια ή αμφιβολία λύνεται με απόφαση της «Κ.Ο.Ε.Κ.».

1.6        Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν οι γεννηθέντες το 2003 και μετά.      

2) ΔΕΛΤΙΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

2.1        Μόνο αθλητές που έχουν έγκυρες ταυτότητες εγγραφής και ετήσιες ταυτότητες της ΚΟΕΚ καθώς και έγκυρο δελτίο υγείας ΑΣΥΑ συμμετέχουν στα Τουρνουά Μίνι Παίδων.

Οι Σύλλογοι υποχρεούνται να προσκομίζουν για έλεγχο τις ταυτότητες εγγραφής και τις ετήσιες ταυτότητες της ΚΟΕΚ (πρωτότυπα εκδιδόμενα από την ΚΟΕΚ), και τα δελτία υγείας ΑΣΥΑ των υδατοσφαιριστών, στον Αλυτάρχη του Αγώνα πριν από την έναρξη κάθε αγώνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα της κάθε ομάδας θα γίνεται μόνο με τις ταυτότητες εγγραφής και τις ετήσιες ταυτότητες της ΚΟΕΚ, και τα δελτία υγείας ΑΣΥΑ. Βεβαιώσεις ιατρών ή υπεύθυνες δηλώσεις δεν αναπληρώνουν την έλλειψη δελτίου υγείας ΑΣΥΑ ή τις ταυτότητες εγγραφής και τις ετήσιες ταυτότητες της ΚΟΕΚ και δεν γίνεται δεκτή η αντίστοιχη αναγραφή της συμμετοχής αθλητή τον οποίο ο Αλυτάρχης υποχρεούται να αποκλείσει από τον αγώνα, τη δε απόφαση του αυτή πρέπει να την καταχωρήσει στο Φύλλο Αγώνος.

 2.2        Στην περίπτωση που για την τέλεση αγώνα τα έγκυρα δελτία υγείας ή ταυτότητες των υδατοσφαιριστών για οποιαδήποτε από τις διαγωνιζόμενες ομάδες δεν είναι τουλάχιστον επτά (7), η ομάδα αυτή μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Οι ετήσιες ταυτότητες της ΚΟΕΚ και τα δελτία υγείας ΑΣΥΑ που έχουν λήξει θεωρούνται άκυρα. Επίσης οι φωτογραφίες των αθλητών πρέπει να είναι πρόσφατες στο υπό θεώρηση δελτίο υγείας.

3) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

3.1        Οι δηλώσεις συμμετοχής, πρέπει να υποβάλλονται γραπτά στην ΚΟΕΚ. Οι δηλώσεις αυτές θεωρούνται ότι αποτελούν συμβάσεις προσχωρήσεως προς την παρούσα Ειδική Προκήρυξη εκ μέρους του δηλούντος Σωματείου. Αυτό σημαίνει ότι με την προαναφερθείσα προσχώρηση, τα σωματεία αποδέχονται πλήρως και ανεπιφυλάκτως τους προτεινόμενους όρους και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους.

3.2        Η αναγραφή των αθλητών στο Φ.Α. θα γίνεται με κατάσταση (λίστα) σε ειδικό έντυπο των διαγωνιζομένων σωματείων στο οποίο θα αναφέρονται το όνομα και ο αριθμός συμμετοχής του κάθε αθλητή.  Το έντυπο αυτό θα υπογράφεται από τον Έφορο.

3.3        Ο Αλυτάρχης πριν την έναρξη του αγώνα είναι υπεύθυνος να ελέγχει εάν ο αριθμός των αθλητών που δηλώνονται στο Φ.Α. είναι ίδιος με τον αναγραφόμενο στην παραπάνω κατάσταση, καθώς επίσης και την ακρίβεια των λοιπών στοιχείων.

4) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Α’ ΦΑΣΗ (9 Αγώνες)

 

Συμμετέχουν 7 Ομάδες

ΟΜΙΛΟΣ Α (6 αγώνες) ΟΜΙΛΟΣ Β (3 αγώνες)  
Α Ε  
Β Ζ  
Γ Θ  
Δ    
Β’ Φάση (3 Αγώνες) 1ος Ομίλου Α (Κ) 2ος Ομίλου Β (Ν)  
2ος Ομίλου Α (Λ) 1ος Ομίλου Β (Μ)  
ΤΕΛΙΚΟΣ Νικητής Κ – Ν (Ρ) Νικητής Λ – Μ (Σ)  
       
       
Α’ ΦΑΣΗ 10:00 Α – Β  
10:35 Γ – Δ  
11:10 Ε – Ζ  
11:45 Α – Γ  
12:20 Δ – Β  
12:55 Ζ – Θ  
13:30 Β – Γ  
14:05 Α – Δ  
14:40 Ε – Θ  
Β’ ΦΑΣΗ 15:40 Κ – Ν  
16:15 Λ – Μ  
ΤΕΛΙΚΟΣ 17:15 Ρ – Σ  
Σημειώσεις: Όλοι οι αγώνες διαρκούν 2 ημίχρονα των 12 λεπτών μικτό χρόνο με 5 λεπτά διάλειμμα μεταξύ των ημιχρόνων.  
 
Μεταξύ των αγώνων της Α’ φάσης θα υπάρχει διάλειμμα 5 λεπτών και μεταξύ των φάσεων Α και Β και του Τελικού θα υπάρχει διάλειμμα 20 λεπτών.  
 
Διάρκεια τουρνουά:   10:00 – 17:50  
Σύνολο αγώνων:    12  
Εις περίπτωση ισοπαλίας ο νικητής θα αναδεικνύεται μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι. Η κάθε ομάδα θα κτυπά από ένα πέναλτι μέχρι να προηγηθεί η μία εκ των δύο.  
 
 
 
       

5) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

 Το δεύτερο τουρνουά μίνι παίδων θα διεξαχθεί με το πιο πάνω πρόγραμμα στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λάρνακας την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Στις 13 Νοεμβρίου 2016 έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή του τρίτου τουρνουά στο Κολυμβητήριο Γεροσκήπου 50μ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΛΗΡΩΣΗ

Α: ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Β: ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΦΟΥ

Γ: ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Δ:ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Ε: ΑΠΟΕΛ

Ζ: ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Θ:ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Α’ ΦΑΣΗ (9 Αγώνες)

 

Συμμετέχουν 7 Ομάδες

ΟΜΙΛΟΣ Α (6 αγώνες) ΟΜΙΛΟΣ Β (3 αγώνες)  
Ν.Ο. ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΠΟΕΛ  
Ν.Ο. ΠΑΦΟΥ Ν.Ο. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ  
Ν.Ο. ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ Ν.Ο. ΛΑΡΝΑΚΑΣ  
Ν.Ο. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ    
Β’ Φάση (3 Αγώνες) 1ος Ομίλου Α (Κ) 2ος Ομίλου Β (Ν)  
2ος Ομίλου Α (Λ) 1ος Ομίλου Β (Μ)  
ΤΕΛΙΚΟΣ Νικητής Κ – Ν (Ρ) Νικητής Λ – Μ (Σ)  
       
       
Α’ ΦΑΣΗ 10:00 ΛΕΜΕΣΟΣ – ΠΑΦΟΣ  
10:35 ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ  
11:10 ΑΠΟΕΛ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ  
11.45 ΛΕΜΕΣΟΣ – ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ  
12:20 ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΠΑΦΟΣ    
12:55 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΛΑΡΝΑΚΑ  
13:30 ΠΑΦΟΣ – ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ  
14:05 ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ    
14:40 ΑΠΟΕΛ – ΛΑΡΝΑΚΑ  
Β’ ΦΑΣΗ 15:40 Κ – Ν  
16:15 Λ – Μ  
ΤΕΛΙΚΟΣ 17:15 Ρ – Σ