ΠΟΛΟ: EURO CUP – Ιστορική και αξιοπρεπής εκπροσώπηση από τον ΑΠΟΕΛ

Και ιστορική και αξιοπρεπής η πρώτη παρουσία κυπριακής ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα υδατοσφαίρισης. Ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη ευρωπαϊκή του έξοδο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και παρά τις πολλές και μεγάλες δυσκολίες, παρά τα τεράστια μεγέθη σε σχέση με τους αντιπάλους του δεν τα πήγε άσχημα. Μπορεί να δέχθηκε τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, αν μη τι άλλο έστειλε το μήνυμα πως το κυπριακό πόλο έβγαλε το κεφάλι πάνω από το νερό.

Παρτιζάν – ΑΠΟΕΛ 30-9 (7-2, 6-3, 8-3, 9-1)

Στον πρώτο χρονικά αγώνα απέναντι στην Παρτιζάν και παρά το άγχος του πρώτου αγώνα και το άγνωστο πόσο βαθιά ήταν τα… νερά, ο «γερόλυκος» της πισίνας Θοδωρής Χατζηθεοδώρου με έξι γκολ κράτησε τα προσχήματα παρά τη βαριά ήττα με 30-9.

ΑΠΟΕΛ (Ανδρέας Κυθραιώτης) : Ανέστης Βασιλείου, Αλκιβιάδης Σταύρος, Τρούλης Ζαχαρίας Μάριος, Kocsis Janos, Χατζηθεοδώρου Θεόδωρος (6), Μήλας Δημήτριος, Μελή Ανδρέας, Κλεοβούλου Γεώργιος, Μπαγλατζής Νικόλαος, Νικολάου Σόλων (1), Προδρόμου Αντώνης (2),  Βασιλείου Κωνσταντίνος, Θεοφανίδης Παναγιώτης.

ΑΠΟΕΛ – Μονμπελιέ  8-18 (0-4, 2-3, 3-6, 3-5)

Ακόμα καλύτερο το δείγμα του δεύτερου αγώνα με τον Σόλων Νικολάου, με τα τρία γκολ που πέτυχε, να δίνει χείρα βοηθείας στον Χατζηθεοδώρου που πέτυχε δύο γκολ, όσα και ο Αντώνης Προδρόμου. Ωστόσο ούτε σ’ αυτόν τον αγώνα η ομάδα μας απέφυγε την ήττα.

ΑΠΟΕΛ (Ανδρέας Κυθραιώτης) : Ανέστης Βασιλείου, Αλκιβιάδης Σταύρος, Τρούλης Ζαχαρίας Μάριος, Kocsis Janos, Χατζηθεοδώρου Θεόδωρος (2), Μήλας Δημήτριος, Μελή Ανδρέας, Κλεοβούλου Γεώργιος, Μπαγλατζής Νικόλαος (1), Νικολάου Σόλων (3), Προδρόμου Αντώνης (2),  Βασιλείου Κωνσταντίνος, Θεοφανίδης Παναγιώτης.

Ορτίγια – ΑΠΟΕΛ 25-3 (6-1, 8-1, 5-0, 6-1)

Βαριά και η ήττα στο φινάλε των υποχρεώσεων των γαλαζοκίτρινων από την κροατική ομάδα, που μαζί με την Μονμπελιέ πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΑΠΟΕΛ (Ανδρέας Κυθραιώτης): Ανέστης Βασιλείου, Αλκιβιάδης Σταύρος, Θεοφανίδης Παναγιώτης, Kocsis Janos, Χατζηθεοδώρου Θεόδωρος (1), Μήλας Δημήτριος,  Μελή Ανδρέας, Κλεοβούλου Γεώργιος, Μπαγλατζής Νικόλαος, Νικολάου Σόλων (1), Προδρόμου Αντώνης (1),  Βασιλείου Κωνσταντίνος, Τρούλης Ζαχαρίας Μάριος.

 

 

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσματα

1η Αγωνιστική

Παρτιζάν – ΑΠΟΕΛ 30-9

Μονμπελιέ – Ορτίγια  9-8

 

2η Αγωνιστική

ΑΠΟΕΛ – Μονμπελιέ  8-18

Ορτίγια – Παρτιζάν 12-9

 

3η Αγωνιστική 

Μονμπελιέ – Παρτιζάν 14-10

Ορτίγια – ΑΠΟΕΛ 25-3

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μονμπελιέ 3-0 9
  2. Ορτίγια 2-1 6
  3. Παρτίζαν 1-2 3
  4. ΑΠΟΕΛ 0-3 0

 

Προκρίθηκαν για τον επόμενο γύρο Μονμπελιέ και Ορτίγια

ΣΤΟ EURO CUP – Αύριο ο ΑΠΟΕΛ γράφει ιστορία

Ο ΑΠΟΕΛ γράφει αύριο ιστορία καθώς γίνεται η πρώτη κυπριακή ομάδα υδατοσφαίρισης που θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι νταμπλούχοι Κύπρου αρχίζουν τις προσπάθειες τους στο Euro Cup και στον 4ο όμιλο ο οποίος θα διεξαχθεί στην Σικελία , με αντίπαλους την Παρτιζάν, την Μονμπελιέ και την Ορτίγια.

Πρώτος αντίπαλος για τους γαλαζοκίτρινους η πανίσχυρη Παρτιζάν, από τη Σερβία και σαφώς το έργο της κυπριακής ομάδας πολύ δύσκολο. Όπως είπε και ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Ανδρέας Κυθρεώτης, «Ο στόχος και η προσπάθεια είναι η συνεχής βελτίωση και η πρόοδος κι αυτό μόνο μέσα από τις διεθνείς συμμετοχές θα έρθει. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε για να έχουμε μια όσο γίνεται πιο αξιοπρεπή εμφάνιση».  Έτσι κι ο ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει μέσα από τη συμμετοχή αυτή να συλλέξει όσο γίνεται περισσότερες εμπειρίες, αλλά και να σταθεί αξιοπρεπώς στη διοργάνωση. Άλλωστε στην αποστολή της ομάδας συμμετέχει και ο θρύλος του ευρωπαϊκού πόλο,  Θοδωρής Χατζηθεοδώρου.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ζαννέτος Γιώργος (αρχηγός αποστολής), Βασιλείου Ανδρέας (έφορος), Κυθρεώτης Ανδρέας          (προπονητής). Υδατοσφαιριστές: Βασιλείου Ανέστης, Τρούλης Ζαχαρίας Μάριος, Kocsis Janos, Χατζηθεοδώρου Θεόδωρος, Μήλας Δημήτρης, Κλεοβούλου Γιώργος, Νικολάου Σόλων, Βασιλείου Κωνσταντίνος, Θεοφανίδης Παναγιώτης, Μπαγλατζής Νικόλαος, Μελή Ανδρέας, Προδρόμου Αντώνης, Αλκιβιάδης Σταύρος.

Το πρόγραμμα του ομίλου (Παρασκευή 13/9): Παρτιζάν – ΑΠΟΕΛ (18:00*), Μονμπελιέ – Ορτίγια (19:30). Σάββατο (14/9): ΑΠΟΕΛ – Μονμπελιέ (18:00*), Ορτίγια – Παρτιζάν (19:30). Κυριακή (15/9): Μονμπελιέ – Παρτιζάν (10:30), Ορτίγια – ΑΠΟΕΛ (12:00).

(*) τοπική ώρα

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ (ΚΑΙ) ΣΤΟ ΠΟΛΟ – ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ EURO CUP

«Όλα από κάπου πρέπει να αρχίσουν», όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο προπονητής της ομάδας πόλο του ΑΠΟΕΛ, Ανδρέας Κυθρεώτης. Έτσι και ο ΑΠΟΕΛ γίνεται ακόμα μια φορά πρωτοπόρος σε ότι αφορά την παρουσία της χώρας μας στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Οι νταμπλούχοι Κύπρου γίνονται η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα πάρει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και συγκεκριμένα στο Euro cup, το οποίο θα κάνει σέντρα στις 13 Σεπτεμβρίου και τους γαλαζοκίτρινους να συμμετέχουν στον 4ο όμιλο (θα διεξαχθεί στην Σικελία), μαζί με τη γαλλική Μονμπελιέ, την ιταλική Ορτίγια και την Παρτιζάν από την Σερβία. Στην αναφορά και μόνο των αντιπάλων του ΑΠΟΕΛ, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος το επίπεδο και τις δυσκολίες που περιμένουν τους πρωταθλητές Κύπρου και πάνω σ’ αυτό ο προπονητής της ομάδας μας είπε, «όλα από κάπου πρέπει ν’ αρχίσουν».

Στη συνέχεια ο Κύπριος τεχνικός μας μίλησε για το σκεπτικό της συμμετοχής αυτής: «Ήταν μια υπόσχεση που δώσαμε στα παιδία και θέλαμε να την τηρήσουμε, αφού αγωνίζονται και παλεύουν χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Έτσι είπαμε πως αν κατακτήσουμε το νταμπλ θα πάρουμε μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήταν όμως και κάτι ακόμα. Ως ΑΠΟΕΛ θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι και σε αυτόν τον τομέα, να γίνουμε δηλαδή η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα πάρει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στο πόλο». Καταλήγοντας ο τεχνικός ως προς αυτήν καθ’ αυτήν τη συμμετοχή μας είπε: «Ο στόχος και η προσπάθεια είναι η συνεχής βελτίωση και πρόοδος κι αυτό μόνο μέσα από τις διεθνείς συμμετοχές θα έρθει. Το επίπεδο είναι πολύ ψηλό, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε για να έχουμε μια όσο γίνεται πιο αξιοπρεπή εμφάνιση».

2οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Συνέχεια με το ομαδικό στην ανοικτή θάλασσα

Συνεχίστηκε χθες Πέμπτη (29/08) η δράση στην Πάτρα και στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, με την προσοχή από πλευράς Κύπρου το πρωί να ήταν στραμμένη σε Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης και Θαλάσσιο Σκι.

Στους τελικούς ανδρών και γυναικών στην Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης 5 χιλιομέτρων, που διεξήχθη στον Πατραϊκό κόλπο, κοντά στη γέφυρα «Ρίο – Αντίρριο», η Κύπρος συμμετείχε με τέσσερις αθλητές. Στην κατηγορία των ανδρών, το καλύτερο πλασάρισμα είχε ο Σταύρος Τζιρτζιπής ο οποίος τερμάτισε 12ος με χρόνο 1 ώρα, 4 λεπτά, 51 δευτερόλεπτα, ενώ 14ος ήταν ο Νικόλας Τουλούμης με χρόνο 1 ώρα, 8 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Δεν τερμάτισε ο Χρίστος Μανώλη. Στις γυναίκες, η Νικόλ Μικελλίδη τερμάτισε 10η με χρόνο 1 ώρα, 10 λεπτά, 25 δευτερόλεπτα.

«Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες, με έντονα κύματα. Δυσκολεύτηκα πολύ, αφού δεν είμαι συνηθισμένη σε συνθήκες θάλασσας, όμως είμαι ικανοποιημένη με την παρουσία μου», δήλωσε μετά τον αγώνα της στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ η Νικόλ Μικελλίδη. Από την πλευρά του, ο Σταύρος Τζιρτζιπής είπε: «Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και δεν έχω κανένα παράπονο. Αυτοί οι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί επειδή παίρνουμε εμπειρίες για το μέλλον».

Πλέον, η προσοχή των αθλητών μας στρέφεται στο ομαδικό απόστασης 5 χιλιομέτρων το οποίο διεξάγεται σήμερα στις 10.00 το πρωί και στο οποίο συμμετέχουν πέραν από την κυπριακή ομάδα (Σταύρος Τζιρτζιπής, Νικόλας Τουλούμης και Νικόλ Μικελλίδη), η Πορτογαλία, η Ιταλία και δύο ομάδες από την Ελλάδα.

 

Στην Πάτρα η εθνική ομάδα ανοικτής θάλασσας για τους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Στην Πάτρα βρίσκεται από σήμερα το πρωί η εθνική ομάδα κολύμβησης η οποία θα συμμετάσχει στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, οι οποίοι άρχισαν στις 25 του μήνα και θα ολοκληρωθούν στις 31.

Η αποστολή αποτελείται από τους αθλητές Χρήστο Μανώλη, Σταύρο Τζιρτζιπή, Νικόλα Τουλούμη και Νικόλ Μικελλίδη και τον συνοδό/προπονητή Νικόλα Στυλιανού.

Στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, η Κύπρος συμμετέχει με 49 αθλητές σε οκτώ από τα έντεκα αθλήματα.   Όλα σχεδόν τα αθλήματα θα διεξαχθούν στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας.  Στο νότιο χώρο διεξάγονται τα σπορ της άμμου και στο βόρειο τα αθλήματα του νερού.

Τα αγωνίσματα της ανοικτής θάλασσας θα διεξαχθούν στις 29 και 30 Αυγούστου.   Οι αθλητές μας συμμετέχουν στο αγώνισμα των 5 χλμ, το οποίο θα διεξαχθεί αύριο 29/8, στις 9.00πμ για τις γυναίκες και στις 10.00πμ για τους άνδρες.  Την Παρασκευή 30/8 στις 10.30πμ, θα διεξαχθεί το ομαδικό (σκυταλοδρομία) απόστασης 5 χλμ.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 4-7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ, 4-7/7/2019

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ 1ης ΗΜΕΡΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ 2ης ΗΜΕΡΑΣ 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ 3ης ΗΜΕΡΑΣ 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ 4ης ΗΜΕΡΑΣ 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΑΔΙΚΩΝ 1ης ΗΜΕΡΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΑΔΙΚΩΝ 3ης ΗΜΕΡΑΣ 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΑΔΙΚΩΝ 4ης ΗΜΕΡΑΣ 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ης ΗΜΕΡΑΣ  

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2ης ΗΜΕΡΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3ης ΗΜΕΡΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4ης ΗΜΕΡΑΣ 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ – Ένα νέο μεγάλο αστέρι έλαμψε στο Μπακού

Tο άστρο ενός νέου μεγάλου ταλέντου, από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κολύμβηση έλαμψε στο Μπακού. Ο Νικόλας Αντωνίου (αδελφός της Κάλιας Αντωνίου) έδωσε τη δική του παράσταση στα 50μ. ελεύθερο, στην τέταρτη μέρα του 15ου Ευρωπαϊκό Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων, που διεξάγεται στο Μπακού. Ο νεαρός αθλητής, που προπονείται υπό τις οδηγίες του παλιού πρωταθλητή μας, Σταύρου Μιχαηλίδη, πέτυχε διπλό παγκύπριο ρεκόρ παίδων και νέων, αρχικά στον ημιτελικό με 23.66 (προκρίθηκε στον τελικό με τον 8ον καλύτερο χρόνο) και στον τελικό με νέο ρεκόρ (παίδων και νέων) 23.42 τερμάτισε στην 6η θέση. Ο προπονητής που συνοδεύει τους αθλητές της κολύμβησης στο Μπακού, Μάρκος Καλοψιδιώτης, δήλωσε μετά τη μεγάλη επιτυχία του Νικόλα: «Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο, που έχει πολλά να προσφέρει, κάτι που φαίνεται από τα μεγάλα ρεκόρ, για την ηλικία του, που έχει πετύχει».

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: 18ον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Συνεχίζεται στην πόλη Γκουανκζού της Κορέας το 18ον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης.  Η Κύπρος συμμετέχει με τέσσερεις αθλητές, τους Όμηρο Ζάγκα, Φίλιππο Ιακωβίδη, Κάλια Αντωνίου και Αλεξάνδρα Σιεκόλεβα.  Η καλύτερη μέχρι στιγμής παρουσία μας, ήταν με την Αλεξάνδρα Σιεκόλεβα στα 200μ. μικτή ατομική όπου κατέλαβε την 30η θέση με χρόνο 2.20.66.  Ο Φίλιππος Ιακωβίδης στα 100μ. ύπτιο ήταν 49ος με 58.26, ενώ ο Όμηρος Ζάγκας στα 100μ. ελεύθερο κατετάγηκε 79ος με 52.44.

Η κυπριακή παρουσία συνεχίζεται αύριο Πέμπτη με την Κάλια Αντωνίου να «πέφτει» στην πισίνα στα 100μ. ελεύθερο, την Παρασκευή (26/7) ο Όμηρος Ζάγκας θα συμμετάσχει στα 50μ. ελεύθερο και η Αλεξάνδρα Σιεκόλεβα στα 50μ. πεταλούδα και τέλος το Σάββατο (27/7) η Κάλια Αντωνίου συμμετέχει στα 50μ. ελεύθερο και ο Φίλιππος Ιακωβίδης στα 50μ. ύπτιο

ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ -Στην 12η θέση ο Νικόλας Αντωνίου

Για μια θέση στον τελικό της κολύμβησης στο 15ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων του Μπακού, πάλεψε ο Νικόλας Αντωνίου στα 100μ. ελεύθερο, μετά το νέο ατομικό ρεκόρ και την παγκύπρια επίδοση που πέτυχε στην προκριματική φάση με χρόνο 51.90.  Ο Νικόλας στον ημιτελικό σημείωσε χρόνο 51.98 σε σύνολο 16 αθλητών και έμεινε στην 12η θέση.

ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ – Στον ημιτελικό ο Νικόλας Αντωνίου

Την συμμετοχή του στον ημιτελικό των 100μ. ελεύθερο εξασφάλισε σήμερα ο Νικόλας Αντωνίου στους 15ους Αγώνες Νέων Ευρώπης, οι οποίοι διεξάγονται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.  Ο Νικόλας με την εξαιρετική επίδοση 51.90, η οποία αποτελεί ΝΠΕ στις κατηγορίες νέων και παίδων (να σημειωθεί ότι το ρεκόρ των νέων κρατούσε από το 2001 και το κατείχε ο Αλέξανδρος Αρέστης με 51.98) , εξασφάλισε το εισιτήριο για τον ημιτελικό καταλαμβάνοντας την 12η θέση στο αγώνισμα.  Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί   σήμερα το απόγευμα.

Στους αγώνες συμμετέχει και η Ιζαμπέλλα Ιωάννου, η οποία στην σημερινή πρώτη της παρουσία κατέλαβε την 21η θέση στα 200μ. πρόσθιο με χρόνο 2.40.47.

Οι επόμενες συμμετοχές των αθλητών μας θα είναι την Πέμπτη 25/7, με τον Νικόλα να συμμετέχει στην 3η προκριματική σειρά των 50μ. ελεύθερο και την Ιζαμπέλλα στην 4η προκριματική σειρά των 100μ. πρόσθιο.