ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ – «Τορπίλη» Νικόλας Αντωνίου!

Το νέο μεγάλο αστέρι και μεγάλη ελπίδα της κυπριακής κολύμβησης, έρχεται με φόρα (τορπίλης) και έχει ονοματεπώνυμο! Ο Νικόλας Αντωνίου στα 16 του χρόνια αποτελεί παρόν και μέλλον για τον υγρό στίβο του τόπου μας και στο πρόσωπο του νεαρού πρωταθλητή του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού εναποτίθενται τα όνειρα, οι ελπίδες και οι φιλοδοξίες της κολύμβησης για ν’ ακουστεί το όνομα της Κύπρου στη διεθνή σκηνή.

Ο Νικόλας, μετά την εντυπωσιακή παρουσία που είχε στα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών (25-29/7) όπου σημείωσε τρεις νέες παγκύπριες επιδόσεις, με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, έδωσε συνέχεια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών. Ο νεαρός πρωταθλητής μας, χθες κατέρριψε το ρεκόρ στα 200μ. ελεύθερο στις κατηγορίες ανδρών, νέων και παίδων με επίδοση 1.53.02. Με την επίδοση του στην κατηγορία ανδρών, μάλιστα, «εξαφάνισε» ένα από τα πιο στοιχειωμένα παγκύπρια ρεκόρ, το οποίο κρατούσε δεκαέξι χρόνια και συγκεκριμένα από τις 13 Μαΐου του 2004 και κάτοχος του ήταν ο Αλέξανδρος Αρέστη με 1.53.05. Ο Νικόλας,  σήμερα το πρωΐ, πρόσθεσε άλλη μια νέα παγκύπρια επίδοση στο ενεργητικό του, αυτήν στα 100μ. ελεύθερο (συμμετείχε πρώτος στην σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ελεύθερο) με 50.30 στην κατηγορία παίδων και νέων.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που άρχισε χθές Τετάρτη και ολοκληρώνεται σήμερα, διεξάγεται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την τήρηση όλων απαραίτητων κανόνων και οδηγιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – Ρεκόρ από το μέλλον!

Μεγάλες επιδόσεις, μεγάλα ρεκόρ (έξι στον αριθμό) από τους αθλητές μας, στα πανελλήνια πρωταθλήματα (25-29/7). Ο Νικόλας Αντωνίου του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ο οποίος συμμετείχε με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, πέτυχε τρεις νέες παγκύπριες επιδόσεις. Τις δύο πρώτες στα 100μ. ελεύθερο, με χρόνο 50.76, στις κατηγορίες παίδων και νέων, συντρίβοντας κυριολεκτικά το προηγούμενο δικό του παγκύπριο ρεκόρ, το οποίο κατείχε από τον Φεβρουάριο με 51.70. Την τρίτη παγκύπρια επίδοση την πέτυχε στα 200μ. ελεύθερο, ως πρώτος στην σειρά αθλητής στην σκυταλοδρομία 4Χ200μ. ελεύθερο με χρόνο 1.53.54, στην κατηγορία παίδων. Η προηγούμενη επίδοση ήταν του ίδιου, την οποία κατείχε από τον Φεβρουάριο με 1.55.21.

Ο Λούκας Μαρίνος, του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας,  ο οποίος συμμετείχε με τα χρώματα του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου σημείωσε δύο  νέες Παγκύπριες επιδόσεις στα 50μ. Πεταλούδα στις κατηγορίες νέων και παίδων με χρόνο 25.69, καταρρίπτοντας ένα από τα πλέον «στοιχειωμένα» ρεκόρ. Το ρεκόρ που σημείωσε ο  Λούκας κρατούσε από το 2005 με χρόνο 25.78. Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου Πανάρετος Παναγιώτης ο οποίος συμμετείχε με τα χρώματα του Ολυμπιακού Πειραιώς σημείωσε νέα Παγκύπρια επίδοση στην κατηγορία Νέων στα 100μ. πρόσθιο με χρόνο 1.04.62, την οποία κατείχε ο ίδιος από τον Ιανουάριο με χρόνο 1.04.79 .

Τα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών διεξάχθηκαν ταυτόχρονα  σε εφτά διαφορετικές περιφέρειες της Ελλάδας λόγω των περιοριστικών μέτρων που είναι σε ισχύ στην Ελλάδα. Στη διοργάνωση πήραν μέρος πολλοί Κύπριοι κολυμβητές, που έδειξαν να βρίσκονται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση και πορεία.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – Επανεκκίνηση με τα «δελφινάκια»

Από την Κυριακή κάνει restart και η κολύμβηση. Μετά από αγωνιστική αδράνεια πέντε μηνών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η Ομοσπονδία κολύμβησης διοργανώνει την Κυριακή 26/7, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λάρνακας, το δεύτερο σκέλος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος μικρών κατηγοριών. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 100 αθλητές και από τους έντεκα ναυτικούς ομίλους, με τους μπόμπιρες (γεννηθέντες το 2008), μετά από μεγάλη αποχή από το νερό, να θέλουν όπως είναι φυσικό να δώσουν τα δείγματα γραφής τους. Όπως είναι φυσικό, πέρα από τους αθλητές, όλοι περιμένουν πώς και πως τη διοργάνωση, η οποία θα αποτελέσει μια πρώτη γεύση στην μετά-κορωνοϊού εποχή και τις νέες συνθήκες που θα επικρατήσουν στο άθλημα. Οι αγώνες, φυσικά, θα διεξαχθούν με βάση τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και επίσημος χορηγός του αγώνα είναι το The Grammar School Nicosia.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ(6:00 μ.μ.): 50μ. πρόσθιο, 50μ. ύπτιο, 100μ. ελεύθερο, 400μ. μικτή, 200μ. πρόσθιο, 100μ. πεταλούδα, 200μ. ύπτιο, 400μ. ελεύθερο.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ, 18-20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2003, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

4ον ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 25μ., 27-29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2003, ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

28οι ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, 20-22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2003, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ, 18-20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2003, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1οι ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 25μ., 4 – 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2003, ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

17οι ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, 14-16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2003, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ, 17-19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ