ΑΠΟΕΛ – EURO CUP, Το πρώτο µεγάλο βήµα εκτός συνόρων

Ο ΑΠΟΕΛ, µετά την κατάκτηση του νταµπλ, έκανε και το πρώτο µεγάλο βήµα εκτός συνόρων. Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν µέρος στο Euro cup υδατοσφαίρισης, όπου συµµετείχαν στον 4ο όµιλο, ο οποίος διεξήχθηκε στη Σικελία. Η οµάδα του Ανδρέα Κυθρεώτη αν και είχε να αντιµετωπίσει οµάδες µε τεράστια παράδοση στο άθληµα, αγωνιστικά πανίσχυρες και ασύγκριτα οικονοµικά δεδοµένα, εντούτοις η παρουσία της ήταν αξιοπρεπής.

Παράλληλα, ο ΑΠΟΕΛ έγινε η πρώτη κυπριακή οµάδα που πήρε ποτέ µέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και µέσα από αυτήν της την παρουσία µάζεψε µπόλικες εµπειρίες και παραστάσεις που θα της φανούν χρήσιµες και πολύτιµες στη συνέχεια. Ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη ευρωπαϊκή του έξοδο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και παρά τις πολλές και µεγάλες δυσκολίες, παρά τα τεράστια µεγέθη σε σχέση µε τους αντιπάλους του δεν τα πήγε άσχηµα. Μπορεί να δέχθηκε τρεις ήττες σε ισάριθµους αγώνες, αν µη τι άλλο έστειλε το µήνυµα πως το κυπριακό πόλο έβγαλε το κεφάλι πάνω από το νερό. Όπως δήλωσαν άλλωστε και οι έχοντες την ευθύνη της οµάδας, πρώτα απ’ όλα ήταν υποχρέωση προς τους αθλητές και µετά προς τον σύλλογο και την ιστορία του.

Παρτιζάν – ΑΠΟΕΛ 30-9 (7-2, 6-3, 8-3, 9-1)

Στον πρώτο χρονικά αγώνα απέναντι στην Παρτιζάν και παρά το άγχος του πρώτου αγώνα και το άγνωστο πόσο βαθιά ήταν τα… νερά, ο «γερόλυκος» της πισίνας Θοδωρής Χατζηθεοδώρου µε έξι γκολ κράτησε τα προσχήµατα παρά τη βαριά ήττα µε 30-9.

ΑΠΟΕΛ (Ανδρέας Κυθραιώτης): Ανέστης Βασιλείου, Αλκιβιάδης Σταύρος, Τρούλης Ζαχαρίας Μάριος, Kocsis Janos, Χατζηθεοδώρου Θεόδωρος (6), Μήλας Δηµήτριος, Μελή Ανδρέας, Κλεοβούλου Γεώργιος, Μπαγλατζής Νικόλαος, Νικολάου Σόλων (1), Προδρόµου Αντώνης (2),  Βασιλείου Κωνσταντίνος, Θεοφανίδης Παναγιώτης.

ΑΠΟΕΛ – Μονµπελιέ  8-18 (0-4, 2-3, 3-6, 3-5)

Ακόµα καλύτερο το δείγµα του δεύτερου αγώνα µε τον Σόλων Νικολάου, µε τα τρία γκολ που πέτυχε, να δίνει χείρα βοηθείας στον Χατζηθεοδώρου που πέτυχε δύο γκολ, όσα και ο Αντώνης Προδρόµου. Ωστόσο ούτε σ’ αυτόν τον αγώνα η οµάδα µας απέφυγε την ήττα.

ΑΠΟΕΛ (Ανδρέας Κυθραιώτης): Ανέστης Βασιλείου, Αλκιβιάδης Σταύρος, Τρούλης Ζαχαρίας Μάριος, Kocsis Janos, Χατζηθεοδώρου Θεόδωρος (2), Μήλας Δηµήτριος, Μελή Ανδρέας, Κλεοβούλου Γεώργιος, Μπαγλατζής Νικόλαος (1), Νικολάου Σόλων (3), Προδρόµου Αντώνης (2),  Βασιλείου Κωνσταντίνος, Θεοφανίδης Παναγιώτης.

Ορτίγια – ΑΠΟΕΛ 25-3 (6-1, 8-1, 5-0, 6-1)

Βαριά και η ήττα στο φινάλε των υποχρεώσεων των γαλαζοκίτρινων από την κροατική οµάδα, που µαζί µε την Μονµπελιέ πήραν την πρόκριση για την επόµενη φάση της διοργάνωσης.

ΑΠΟΕΛ (Ανδρέας Κυθραιώτης): Ανέστης Βασιλείου, Αλκιβιάδης Σταύρος, Θεοφανίδης Παναγιώτης, Kocsis Janos, Χατζηθεοδώρου Θεόδωρος (1), Μήλας Δηµήτριος,  Μελή Ανδρέας, Κλεοβούλου Γεώργιος, Μπαγλατζής Νικόλαος, Νικολάου Σόλων (1), Προδρόµου Αντώνης (1),  Βασιλείου Κωνσταντίνος, Τρούλης Ζαχαρίας Μάριος.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

1η Αγωνιστική:
Παρτιζάν – ΑΠΟΕΛ 30-9
Μονµπελιέ – Ορτίγια  9-8

2η Αγωνιστική:
ΑΠΟΕΛ – Μονµπελιέ  8-18
Ορτίγια – Παρτιζάν 12-9

3η Αγωνιστική:
Μονµπελιέ – Παρτιζάν 14-10
Ορτίγια – ΑΠΟΕΛ 25-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μονµπελιέ         3-0         9

Ορτίγια                2-1         6

Παρτίζαν             1-2         3

ΑΠΟΕΛ 0-3         0